De juiste trouwzaal Amsterdam vinden en andere tips voor je bruiloft

De juiste trouwzaal Amsterdam, of in een andere plek vinden, is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij het plannen van een mooie bruiloft waar iedereen het naar zijn zin heeft, komt sowieso best nog wel het een en ander kijken. Er zijn gewoon een aantal dingen waar je op zult moeten letten, om ervoor te zorgen dat jouw bruiloft verloopt zoals je voor ogen hebt, en niet in het water valt door stomme dingen die met een goede planning voorkomen hadden kunnen worden.

Te vroeg beginnen met plannen bestaat niet

Veel mensen maken bij het plannen van hun bruiloft al een grote fout: ze beginnen simpelweg veel te laat. Te vroeg beginnen met plannen bestaat niet, zeg ik altijd maar. De locatie die je altijd al hebt gewild? Waarschijnlijk zul je flink vooruit moeten plannen om die locatie daadwerkelijk te krijgen, op de door jou gewenste datum. Private dinner Amsterdam huren? Vaak moet je een halfjaar of langer vooruit plannen. Denk ook aan het huren van allerlei spullen en andere zaken. Beter te vroeg dan te laat… Zeker in drukke seizoenen zoals de zomer, wanneer er heel veel mensen willen trouwen, zijn de spullen die je kunt huren en de beschikbare cateraars nu eenmaal schaars.

Weet goed wat je wil

In het managen van projecten, werken we vaak met de MoSCoW techniek, die eigenlijk wordt gebruikt om wensen en doelen de juiste prioriteit te geven. Laten we een bruiloft zien als een project. We kunnen dan een lijst van wensen maken, en deze wensen prioriteren in 4 categoriën: must have, should have, could have en won’t have (this time). Dat helpt ons bij het scherp krijgen van wat we nou eigenlijk echt willen van onze bruiloft. Door onze wensen zo te ordenen krijgen we zelf een veel beter beeld van wat we nou eigenlijk echt willen met onze bruiloft. Dit is echt een absolute aanrader.

Maak een realistisch budget

Een andere fout die ik mensen veel zie maken, is het opstellen van een budget dat simpelweg niet toereikend gaat zijn. Je moet vooral realistisch zijn. Veel wensen en een klein budget gaan nou eenmaal niet samen. Je kunt ervoor kiezen om met een laag budget te trouwen, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je heel veel zaken zelf zult moeten regelen. Zo krijg je natuurlijk een heel ander resultaat dan wanneer je dit alles door een professional kunt laten uitvoeren. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het is wel heel belangrijk dat je je verwachtingen weet te managen. En met een klein budget geldt natuurlijk nog meer: ben er op tijd bij om teleurstellingen te voorkomen!

Het kiezen van de juiste mensen

Natuurlijk wil je dat jouw belangrijkste vrienden en familie betrokken zijn bij je bruiloft. Denk goed na over wie je welke rollen geeft. Dit soort zaken kunnen in sommige families namelijk nog wel eens tot ruzies en conflicten leiden. Ben duidelijk naar al je familieleden toe, en maak er een mooie dag van. Succes met plannen!