Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400

Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400

Afgelopen week hebben wij de Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400 mogen ontvangen om alle mogelijkheden te bekijken van dit mooie apparaat. Vandaag laat Airfryervergelijken.nl haar eerste indruk weten en zal dit Air fryer model voortaan ook op onze website te vinden zijn.

Eerste indruk van de Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400

Rommelsbacher Air fryer - FRH 1400Na de Air fryer uit de verpakking gehaald te hebben komen we er achter dat het pakket uit drie onderdelen bestaat. Allereerst de Air fryer, ten tweede de gebruiksaanwijzing en tot slot een scheidingswand waarmee je de inhoud van het Air fryer mandje kunt scheiden. Deze scheidingswand zit in een plastic zakje onder het mandje in de Air fryer verstopt! Let dus goed op dat je deze er eerst uithaalt voordat je de Airfryer gaat gebruiken.

Kleur en design
Los mandjeDit model wordt momenteel alleen geleverd in de kleur wit met als bijkleur zilver. Het apparaat is niet extreem groot en kan dus gemakkelijk in vrijwel iedere keuken staan. De FRH 1400 heeft een strak design met een mooi touch screen met LED verlichting. De minimale temperatuur is 65 graden en de maximale temperatuur 200 graden en er zit een timer van 30 minuten op deze Air fryer. Er wordt gebruik gemaakt van een innovative Hot Air Convection technologie waardoor je veel tijd en energie kan besparen bij het bereiden van je voedsel. Het materiaal waarvan dit model is gemaakt is kunststof en is gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast is de bak verwijderbaar maar wordt er wel aangeraden om de onderdelen niet in de vaatwasser te stoppen of om ze schoon te maken met scherpe voorwerpen waardoor de onderdelen kunnen beschadigen.

Prijs
De Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400 kost op moment van schrijven €189,-. (De Philips Viva kost zonder korting €209,-)

Accessoires
ScheidingswandDe Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400 heeft geen losse accessoires, maar wordt wel standaard geleverd met een mandje en scheidingswand voor in het mandje. Deze scheidingswand kan je gemakkelijk los maken en hoef je dus niet per se te gebruiken wanneer je gebruik wilt maken van de Air fryer. De tussenwand is gemakkelijk te bevestigen tussen de gleuven aan de bovenkant en de gaatjes in de bodem. Je schuift hem als het ware op de juiste plek.

Hoe kookt de Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400?

De komende weken zullen wij regelmatig wat plaatsen over deze Air fryer en hem uitgebreid testen. Daarnaast zal de Air fryer ook vergeleken worden met andere heteluchtfriteuses om te kijken hoe de prijs/kwaliteitsverhouding is. Houd dus onze Facebookpagina en website in de gaten!

Wij hebben alvast een kleine test uitgevoerd waarbij we verse friet van de Lidl hebben klaargemaakt in de Rommelsbacher Air Fryer en de Philips Airfryer Avance. Er is één zakje friet verdeeld over de heteluchtfriteuses. Beide exemplaren waren voorverwarmd op 180 graden. De foto’s zijn gemaakt nadat de friet 20 minuten in de friteuses is geweest. In de onderstaande foto is de linker friet gemaakt in de Philps Airfryer Avance, en de rechter friet gemaakt in de Rommelsbacher Air Fryer.

Airfryer vergelijken
Links is de Philips Airfryer, rechts is de Rommelsbacher Air fryer

Wat ons opviel is dat de friet uit de Philips Airfryer wat donkerder van kleur geworden is. De hoofdreden hiervoor is dat de Avance een hoger watt percentage heeft. Qua smaak en hoe krokant de friet is geworden, merkte je dat de friet uit de Rommelsbacher iets minder vet aanvoelde en de smaak van de friet goed naar voren kwam. De linker frietjes waren iets knapperiger dan de rechter frietjes, maar dat scheelde niet veel!

De komende tijd zullen we de verschillende heteluchtfriteuses vaker uittesten!

Meer informatie of je mening geven?
Wil je meer informatie over deze Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400, of heb jij deze Air fryer thuis en wil jij je mening laten horen over deze heteluchtfriteuse? Laat het dan gerust weten via onze website!

RECENSIES OVERZICHT
Prijs
Kwaliteit
Mogelijkheden
Design
Baktijd
Redactie
Airfryers zijn dé trend van 2016 en 2017 als het gaat om gezondheid. Vandaar deze speciale website over Airfryers. Heb je een vraag? Laat dan een reactie achter. Wij beantwoorden jouw vragen graag!
rommelsbacher-air-fryer-frh-1400Goede kwaliteit voor een mooie prijs. Ook wordt er een scheidingswand bijgeleverd en kan je veel verschillende producten klaarmaken met de Rommelsbacher Air fryer – FRH 1400.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.