Home Reviews Review: Russell Hobbs 20810-56 Purifry Health Fryer

Review: Russell Hobbs 20810-56 Purifry Health Fryer

0
Review: Russell Hobbs 20810-56 Purifry Health Fryer

Russell Hobbs Purifry Health Fryer – 20810-56

PurifryDe Purifry van Russell Hobbs is binnengekomen en daar hoort uiteraard een review bij! In deze review laten wij weten wat onze eerste indruk is en testen we de Purifry op verschillende punten om te zien of de prijs-kwaliteitverhouding goed is.

Eerste indruk

Purifry MandjeHet eerste wat opvalt wanneer de doos wordt geopend is dat er een scheidingswand is meegeleverd bij de Purifry. De heteluchtfriteuse is gemakkelijk uit te doos te halen en ziet er goed uit. De kleur van het apparaat is wit en dat is momenteel de enige kleur waarin dit model wordt geleverd. Het is een degelijke machine die zeker wel tegen een stootje kan. Op de Purifry zitten twee knoppen, de bovenste is de timer en de onderste knop regelt de temperatuur. De timer is ook te gebruiken wanneer de Purifry niet is aangesloten op het stroom. De tijd van een ouderwetse kookwekker is vanaf nu dus ook verleden tijd! Verder wordt deze heteluchtfriteuse geleverd met de bakmand die ook los te koppelen is van het voorstuk. De mand dient wel helemaal uit de Purifry gehaald te worden, dus wanneer deze warm is, zorg dan dat je hem ergens neer kunt zetten op een plek die hittebestendig is.

Design
Bediening PurifryHet design van dit model is super strak en zit goed in elkaar. De scheidingswand/separator past goed in het mandje. De hoofdkleur is wit en het handvat, bedieningspaneel en de bovenkant zijn met de kleur zwart afgewerkt. Kortom een mooi en degelijk product van Russell Hobbs.

Productkenmerken

De Russell Hobbs Purifry Health Fryer heeft anti geur ingebouwd waardoor je deze heteluchtfriteuse ook prima binnen kunt gebruiken, zonder dat het hele huis naar frituur ruikt! Net als bij de andere heteluchtfriteuses kan je je producten klaarmaken zonder olie waardoor je voedsel een stuk gezonder wordt klaargemaakt.

Wanneer je klaar bent met het bereiden van je voedsel en de timer afloopt, zal dit model automatisch uitschakelen. De inhoud van de mand is 2 liter en bakt met een vermogen van 660 Watt. De maximum hoeveelheid friet die je tegelijk kunt klaarmaken is tussen de 750 en 1000 gram. Vergeet niet af en toe te schudden!

De prijs van de Russell Hobbs Purifry Health Fryer – 20810-56 is €149,- maar op moment van schrijven is er een korting op dit model van 34% waardoor deze heteluchtfriteuse nog maar €99,- kost!

De mand heeft een hittebestendig handvat met een ‘cool-touch’ techniek. Na gebruik kan deze mand in de vaatwasser en is gemakkelijk schoon te krijgen. Naast friet en snacks kunnen in deze Purifry ook vlees, groenten en andere soorten voedsel klaargemaakt worden. De maximum temperatuur is 200 graden.

Accesoires

Zoals eerder genoemd is, wordt er bij dit model een scheidingswand geleverd waarmee je verschillende soorten voedsel tegelijk kunt klaarmaken, zonder dat het elkaar aanraakt. Op dit moment is deze scheidingswand de enige accessoire voor dit model.

Koken met de Purifry Health Fryer

We hebben als eerste kleine test wat friet gebakken om te kijken hoe de Purifry in zijn werk gaat. Waar je rekening mee moet houden is dat het friet wat langer in de Purifry moet voordat je de friet bruin en knapperig hebt in vergelijking met de Philips Airfryer. De reden hiervoor is het wat lagere Watt vermogen. Ook dient er wat vaker geschud te worden om er voor te zorgen dat de friet aan alle kanten even bruin wordt. Maar wanneer de frietjes klaar zijn smaken ze heerlijk! Ze zijn lekker knapperig van buiten en goed gaar van binnen. We hebben geen olie gebruikt bij het klaarmaken van deze frietjes.

Hou onze website in de gaten om binnenkort meerdere testen en vergelijkingen te zien!