Zoete aardappelfriet uit de Airfryer

Recept voor zoete aardappelfriet uit de Airfryer

In dit recept leggen we uit hoe je van zoet aardappel, zoete aardappelfriet uit de Airfryer kunt maken. Dit recept is makkelijk te maken, en nog gezond ook. De reden hiervoor is dat zoete aardappel officieel geen aardappel is maar een knol. Doordat de zoete aardappel erg zoet van smaak is, gebruiken we verschillende kruiden om er wat meer smaak aan te geven. Dit recept maakt de patatjes wat pittiger.

Ingrediënten
– 1 Zoete aardappel per persoon.
– Chilipoeder
– Paprikapoeder

Hoe maak je zoete aardappelfriet uit de Airfryer klaar?

Zoete aardappelschijfjesVerwarm de Airfryer op 180 graden. Schil eerst de zoete aardappels en haal de oneffenheden van de aardappel af. Snijd de zoete aardappelen dan in schijfjes zoals in de afbeelding hiernaast. Hoe dunner je ze snijd, hoe knapperiger de frietjes straks worden. Vervolgens snijd je alle plakjes en friet vorm en stopt ze in een bak.

Vervolgens strooi je wat chilipoeder en paprikapoeder over de zoete aardappelfriet. Om te Zoete aardappelfrietzorgen dat de kruiden overal opkomen kan je iedere keer een laagje friet in de bak doen, vervolgens strooi je er wat kruiden overheen en dan plaats je de volgende laag er boven op. Op het einde nog even doorschudden en dan zijn de meeste frietjes wel goed gekruid. Let op: De chilipoeder kan de friet erg pittig maken, dus als je niet van pittig houdt, gebruik dan niet te veel chilipoeder!

Tot slot stop je de friet in de Airfryer voor ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken je ze wilt hebben. Schud ze regelmatig door en let vooral goed op dat ze niet te bruin worden, want ze kunnen wel verbranden, zeker als je ze te dun gesneden hebt!

Het resultaat is zoete aardappelfriet uit de Airfryer zoals in de afbeelding hieronder te zien is! Eet smakelijk!Zoete aardappelfriet uit de Airfryer