Home Recepten Yakitori

Yakitori

0
Yakitori

yakitori

Hoe maak je Yakitori in de Airfryer?

Het maken van Yakitori in de Airfryer is relatief simpel! Het onderstaande recept is voor 3 personen en je hebt de volgende ingrediënten nodig om de Yakitori klaar te maken! Wij raden aan om de Airfryer grillplaat voor de Airfryer te gebruiken. Je hebt de normale grillplaat en die voor de xl uitvoering.

De ingrediënten:
– 400 gram kipfilet
– 4 bosuien
– 4 eetlepels gembersiroop
– 100 ml sojasaus
– 75 ml Mirin
– 1 Theelepel bruine suiker
– houten spiesjes

Hoe maak je de Yakitori klaar in de Airfryer?

Verwarm eerst de Airfryer voor op 180 graden. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes von ongeveer 2cm bij 2 cm. doe deze in een bakje, samen met de gembersiroop, de sojasaus, de Mirin en de bruine suiker. Snijd nu de bosuien in kleine stukjes en doe ook deze gesneden ui in het bakje met de kip en andere ingrediënten. Hussel nu alles door elkaar en laat het geheel een half uur intrekken.

Wanneer de Yakitori is ingetrokken kun je ze aan een spies rijgen. Stop nu de spiesjes in de Airfryer, waar ze de komende 8 minuten constant om de twee minuten even gedraaid moeten worden. Telkens na het draaien smeer je de spiesjes nog een beetje in met het eerder gemaakte mengsel. Daarna kun je heerlijk genieten van je eigen gemaakte Yakitori.

Alternatieven

De Yakitori is ook erg lekker wanneer je tussen de stukjes kip wat groente stopt. Lekkere groenten in combinatie met de spies zijn onder andere, Courgette, grof gesneden ui, Aubergine, Witlof of andere groente! Om te voorkomen dat de Airfryer erg vies wordt door de marinade van de spiesjes, kan je er voor kiezen om een soort druipbakje onder de spiesjes te leggen. Maar met de grillplaat van Airfryer is dat niet perse nodig, omdat die al veel tegenhouden uit zichzelf. De grillplaten zijn namelijk special op maat gemaakt voor de Philips Airfryers.