Visschotel met kabeljauwfilet

kabeljawu

Ingrediënten: (voor 4 personen)

• 240 g kabeljauwfilet
• 2 uien
• 5 teentjes knoflook
• 1 zakje verse koriander (15 g)
• 4 eetlepels olijfolie
• 1½ theelepel cayennepeper
• 2 theelepels paprikapoeder
• 1 citroen
• 2 pakken snijbonen (diepvries, a 300 g)
• 1 pak aardappelpuree (naturel (2 x 135 g))

Bereiding

Verwarm de Airfryer voor op 220 graden. Wanneer je dan klaar bent met de andere voorbereidingen, dan is de Airfryer op de goede temperatuur en kan de visschotel er direct in.

De volgende stap is om de kabeljauwfilet in stukken te snijden en hier wat zout overheen te strooien. Pel de knoflook en de uien en snijd deze daarna bijden fijn. snijd ook de koriander fijn en verhit nu een koekenpan. Stop de olie in de koekenpan en roer de uien 3 minuten en schep ze regelmatig om op hoog vuur. Voeg nu ook de knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout toe naar smaak. Rasp het gele gedeelte van de citroenschil boven het roersel en voeg de kabeljauw toe en roer nog twee minuten lang het geheel door. Pers nu de citroen en voeg deze tegelijk met de snijbonen toe.

Ondertussen moet de aardappelpuree klaargemaakt worden volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan weergeven. Stop nu het vismengsel in een ovenschaal die in de Airfryer past. smeer de aardappelpuree er overheen en bak nog ongeveer 10 minuten af in de oven. De aardappelpuree zal lichtbruin worden.

Eetsmakelijk

Geniet van de heerlijke visschotel met kabeljauw en aardappelpuree! Kabeljauw is een typisch Portugese vissoort die normaal gesproken erg zout gegeten wordt. Indien je hier van houdt, kan je altijd extra zout toevoegen naar smaak!