Tosti Italiano

Tosti Italiano voor 2 personen

In dit recept leggen we uit hoe je een knapperige tosti Italiano uit de Airfryer kunt klaarmaken. Bekijk ook de tip onder aan de pagina!
Ingrediënten
– 4 boterhammen (wit of bruin)
– 1 Tomaat
– Italiaanse kruiden
– 2 plakken kaas
– 2 plakken salami

Hoe maak je de Tosti Italiano klaar?

Tosti ItalianoVerwarm de Airfryer op 200 graden. Leg twee sneetjes brood neer en beleg deze met de kaas en de salami. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes of in plakken. Pas op, de tomaat wordt erg heet door het vocht dat in de tomaat zit! Leg ook de stukjes of plakjes tomaat op de tosti en strooi er vervolgens wat Italiaanse kruiden overheen. Doe nu de overige twee boterhammen bovenop de belegde boterhammen en stop ze wanneer de Airfryer op temperatuur is voor ongeveer 5 a 6 minuten in de Airfryer.

Saus
Lekkere sausjes die je bij deze tosti lekker kunt eten zijn Ketchup, Curry of Chili saus. Maar ook zonder sausjes is dit een lekkere tosti om van te genieten!

Tips
Tosti ItalianoJe kunt gebruik maken van een rooster of een dompelaar om de tosti Italiano goed plat te drukken. Hierdoor kan je ook in de Airfryer er voor zorgen dat je tosti de gewenste knapperige randjes krijgt! Eventueel kan je de boterham ook insmeren met wat boter zodat hij minder droog wordt! Indien je gebruik maakt van kleine plakjes salami moet je er gewoon voor zorgen dat de hele boterham bedekt is.