Home Recepten Speculaascake uit de Airfryer

Speculaascake uit de Airfryer

4
Speculaascake uit de Airfryer

Speculaascake uit de Airfryer

Dit recept hebben we ontvangen van Alie van der Veen-Joustra. We gaan je uitleggen hoe je een heerlijke Speculaascake uit de Airfryer klaar kunt maken!

Ingrediënten
– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 200 gram zelfrijzende bakmeel
– 1 zakje vanille suiker
– 2 eieren
– 6 speculaas koekjes

Hoe maak je Speculaascake uit de Airfryer klaar?

Verwarm eerst de Airfryer voor op 150 graden. Haal de boter uit de koelkast en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Pak vervolgens een beslagkom en stop hier de boter, suiker, zelfrijzende bakmeel de vanille suiker en de twee eieren in en meng het geheel met een handmixer door tot een glad beslag. Verkruimel vervolgens de speculaas koekjes en mix ook deze kruimels door het beslag heen. Verdeel het beslag over de bodem van het bakblik (Let op dat deze wel in de Airfryer past).

Vervolgens stop je het bakblik in de Airfryer in de onderste bak zonder mandje als deze is voorverwarmd en zet je de timer op 45 minuten. Zodra de timer gaat kan je kijken of je speculaascake goed is door er met een cocktailprikker in te prikken. Als er geen cake aan blijft zitten is hij goed gaar. Vergeet tussendoor niet af en toe een kijkje te nemen of het allemaal goed gaat met de cake.

Speculaascake uit de AirfryerNa 45 minuten heb je een heerlijk zelfgebakken speculaascake uit de Airfryer! Eetsmakelijk!

Wij willen Alie hartelijk danken voor dit heerlijke recept! Mocht je zelf ook een recept in willen sturen kan dat op deze pagina!

4 REACTIES

  1. Airfryer interesseert mij wel,maar als je gewone oven hebt,is dat dan die prijs waard?hoe is het verbruik in vergelijking met warmelucht oven?
    Dank bij voorbaat

    • Persoonlijk vind ik het een super praktisch apparaat! Ik vond het de prijs dubbel en dwars waard. Het grote voordeel is dat je het als frituur en als oven kunt gebruiken! Qua verbruik is het apparaat een stuk kleiner dan een normale oven en verbruikt dus ook minder energie! Kortom, de perfecte toevoeging voor in je keuken!

Reacties zijn gesloten.