Snacks uit de Airfryer
Een snack klaarmaken in de Airfryer is niet heel lastig, maar natuurlijk wel erg lekker! De meeste snacks moeten 8 minuten gebakken worden op 180 graden! Hieronder een lijst van snacks waarvoor dit zo is:
– Frikandel
– Kroket (luxe kroketten moeten dubbel zo lang!)
– Berehap
– Fiandel
– Bami schijf
– Nasi schijf
– Mexicano
– Vulcano
– Kipcorn
– Pikanto
– Javaanse frikandel
– Kaaskroket
– Kaassouffle
– Kip kluifjes
– Kipknots
– Kipnuggets
– Knakworst
– Macho
– Schnitzel
– Sajoera Kroket
– Sitostick
– Shoarmarol
Houd er wel rekening mee dat bevroren snacks ongeveer dubbel zo lang moeten! Anders is de snack van binnen nog koud, en dat is natuurlijk niet zo lekker. Vaak heb je bij snacks als kroketten de kans dat de binnenkant nog koud is. Dit komt door de dikte en de substantie van de snack. Door de Airfryer eerst 5 minuten op 200 graden te zetten en daarna terug te draaien naar 140 graden en de kroket er nog 10 minuten in te laten, wordt de kroket van buiten knapperig en van binnen toch warm! Hier moet je in het begin een beetje mee experimenteren, en zeker wanneer je de normale friteuse gewend bent. Maar het voordeel van de Airfryer is natuurlijk dat het lekker en gezond is! Indien een bepaalde snack gegrild moet worden is het verstandig om de speciaal gemaakte Airfryer grillpannen van Philips te gebruiken. Deze zijn speciaal op maat gemaakt voor de Airfryers van Philips. Zo heb je de Viva en de Avance. Het verschil is de prijs en de maat.