Simpele gehaktschotel uit de Airfryer

Simpele gehaktschotel uit de Airfryer

In dit recept leggen we uit hoe je een Simpele gehaktschotel uit de Airfryer klaar kunt maken. Je kunt voor dit gerecht ook gehakt gebruiken wanneer je dit over hebt van bijvoorbeeld de dag er voor. Zo kunnen ook de restjes opgemaakt worden! Dit recept is voor twee pannetjes!

Ingrediënten
– 6 plakken quiche deeg
– 200 gram gehakt
– Geraspte kaas
– 1 ui
– 1 handje champignons
– Olijfolie

Hoe maak je een simpele gehaktschotel uit de Airfryer klaar?

Quiche deegVerwarm de Airfryer voor op 180 graden. Snijd de ui en champignons in kleine blokjes. Doe nu een beetje olijfolie in de ovenschaal of pannetjes en smeer het helemaal in. (Mag dun) Hierdoor gaat het deeg minder plakken aan de rand van de schaal. Bak het gehakt rul en voeg ook de ui en de champignons toe en bak ze even mee. Ondertussen kan je het quiche deeg vast verdelen over de twee pannetjes of schaaltjes. (Zie afbeelding rechts).

GehaktpannetjeWanneer het gehakt rul is gebakken en je de ui en champignons even hebt meegebakken, verdeel je het over de twee schaaltjes. zorg dat je de pannetjes net tot onder de rand vult en strooi er dan wat geraspte kaas overheen. Indien je deeg overhoud kan je er voor kiezen om er dunne reepjes van te snijden en deze te verdelen over de twee schalen. Wanneer je dit gedaan hebt moeten de schaaltjes of pannetjes ongeveer 20 tot 25 minuten in de Airfryer. Daarna kan je heerlijk genieten van je zelfgemaakte gehaktpannetjes! Eet smakelijk!

Eindresultaat: Simpele gehaktschotel uit de Airfryer