Ricottaballetjes met basilicum uit de Airfryer (The Philips Chef)

Ricottaballetjes met basilicum uit de Airfryer

In dit recept van The Philips Chef wordt uitgelegd hoe je Ricottaballetjes met basilicum uit de Airfryer klaar kunt maken. Neem een kijkje op zijn Facebookpagina of website voor meer gerechten!

Ingrediënten

– 250 g ricotta
– 2 eetlepels bloem
– 1 ei, gesplitst
– versgemalen peper
– 15 g verse basilicum, heel fijn gehakt
– 1 eetlepel bieslook, heel fijn geknipt
– 3 sneetjes oud witbrood

Hoe maak je Ricottaballetjes met basilicum uit de Airfryer klaar?

Meng in een kom de ricotta met de bloem, eidooier, 1 theelepel zout en versgemalen peper. Schep het basilicum met de bieslook en sinaasappelrasp erdoor.
Verdeel het mengsel in 20 gelijke porties en vorm ze met natte handen tot balletjes. Laat deze even rusten.
Maal de sneetjes brood in de keukenmachine tot fijn broodkruim en meng de olijfolie erdoor. Doe dit mengsel over in een diep bord. Klop het eiwit los in een ander diep bord.
Verwarm de AirFryer voor op 200 °C.
Wentel de ricottaballetjes eerst voorzichtig door het eiwit en daarna door het broodkruim.
Leg 10 balletjes in het mandje en schuif het mandje in de AirFryer. Stel de tijd in op 8 minuten. Bak de balletjes mooi goudbruin. Bak de rest van de balletjes op dezelfde manier.
Serveer de ricottaballetjes op een schaal.

Ricottaballetjes met basilicum uit de Airfryer

LAAT EEN REACTIE ACHTER