Pepernoten uit de Airfryer

Pepernoten uit de Airfryer

In dit recept vertellen we je hoe je met behulp van de Airfryer pepernoten kunt bakken!

Ingrediënten
– 150 gram boter
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram donkerbruine basterdsuiker
– 10 gram speculaaskruiden
– 5 eetlepels melk

Hoe maak je pepernoten uit de Airfryer klaar?

PepernootbeslagAllereerst zet je de Airfryer op 160 graden. Pak een beslagkom en doe daar de boter, het zelfrijzende bakmeel, de donkerbruine basterdsuiker en de speculaaskruiden in. Meng dit alles door en doe af en toe een eetlepel melk bij het mengsel zodat het beslag soepel wordt.

Wanneer je twee bollen deeg hebt gemaakt en al het deeg voelt soepel en glad aan, verdeel de Pepernoot deegbollen dan in meerdere bollen en draai er lange slierten van. Hoe dunner de sliert, hoe kleiner de pepernoot wordt en hoe knapperiger hij wordt. Snijd de slierten in kleine vierkantjes en rol deze vierkantjes tot de pepernoten. Leg alle pepernoot balletjes op het bakpapier.

Wanneer de Airfryer is voorverwarmd en je de pepernoot balletjes af hebt, stop je er wat bakpapier in waar je de pepernootbolletjes op kunt leggen. Let op! Doe het bakpapier er pas in wanneer je ook de pepernoten neer gaat leggen, anders heb je kans dat tijdens het verwarmen van de Airfryer, het bakpapier tegen het rooster aankomt! Dat kan brand veroorzaken.

Pepernoten uit de AirfryerDruk vervolgens de pepernoten iets plat en zorg er voor dat er genoeg ruimte tussen de pepernoten zit. Anders krijg je net als op de foto dat ze aan elkaar gaan plakken. Vervolgens stop je ze in de Airfryer voor 15 minuten tot ze gaar en lichtbruin worden. Daarna haal je ze uit de Airfryer en laat je ze helemaal afkoelen! Daarna kun je genieten van heerlijke pepernoten uit de Airfryer!

Eetsmakelijk!