Ossenhaas bacon spies uit Airfryer

Ossenhaas bacon spies uit Airfryer

Dossenhaas bacon spiese Ossenhaas Bacon spies uit Airfryer is heerlijk om klaar te maken op de barbecue, maar smaakt ook zeer aangenaam uit de Airfryer. De versie die we hier omschrijven wordt in de Airfryer klaargemaakt.

Ingrediënten voor twee personen
– twee mooie stukken ossenhaas.
– 12 reepjes bacon
– Peper
– Zout
– olijfolie

Bereiding

Zet de Airfryer op 180 graden en laat deze voorverwarmen. Snijd ondertussen de twee ossenhaas stukken ieder in drie mooie reepjes voor op de spies. Smeer de ossenhaas in met olijfolie en strooi er peper en zout op naar eigen smaak. Wikkel om ieder stukje ossenhaas twee reepjes bacon. Smeer deze vast met een kwastje met nog een beetje olijfolie. (Zorg er wel voor dat er niet te veel olijfolie wordt gebruikt, omdat deze anders gaat druppelen in de Airfryer).

Plaats de spiesen in de Airfyer en draai ze na 6 minuten even om. Na nogmaals 6 minuten zijn de spiesjes ‘Rare’ gebakken. Je kunt zelf kiezen hoe je ze wilt bakken.

Lekker voor er bij

Wat het altijd lekker doet bij de ossenhaasspiesjes zijn verse frietjes, met voorkeur de wat dikkere friet. Daarnaast kan een salade worden opgediend of groente naar keuze.