Home Recepten miniquiches met prei

miniquiches met prei

0
miniquiches met prei

miniquiches met prei voor 4 personen uit de Airfryer

miniquiches-met-preiIngrediënten:
– Prei 250 gram
– Crème Fraîche 150 gram
– 50 gram boter
– 110 gram bloem
– 3 eieren
– Zout en peper
– Nootmuskaat
– Paprika
– Peterselie
– Een ovenschaaltje voor de Airfryer

Hoe maak je miniquiches met prei klaar?

Verwarm de Airfryer voor op 175 graden. Pak een mengbak en splits een ei. Stop het eiergeel in de bak, samen met 100 gram bloem, 50 gram boter en een beetje zout. Kneed het geheel tot een glad deeg en zet het deeg afgedekt met een natte theedoek koud weg. Het zou bijvoorbeeld in de koelkast kunnen. Het moet een half uur (30 minuten) koud staan.

Ondertussen maak je de prei schoon en de prei snij je in dunne ringen, vervolgens maak je de paprika schoon en snij je deze in stukken. Roer de twee eieren door de crème fraîche en breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Strooi nu de overige bloem op het aanrecht of werkveld en rol het deeg uit tot vier cirkels met een doorsnee van ongeveer 14 centimeter. Stop deze plakken in de ovenvormpjes die ingesmeerd zijn met boter en druk het deeg hier goed aan. Verdeel nu de gesneden prei en paprika over de verschillende ovenschalen en giet de eierroom er overheen. stop nu de ovenschaal in de Airfryer en laat deze daar 20 minuten staan. Maak ondertussen de peterselie schoon en dep het droog en hak het daarna zo fijn mogelijk. Strooi na de 20 minuten de peterselie over de miniquiches met prei en serveer ze en geniet van deze overheerlijke miniquiches.

De bereidingstijd is ongeveer 40 minuten.