Home Recepten Kroketbroodje uit de Airfryer

Kroketbroodje uit de Airfryer

7
Kroketbroodje uit de Airfryer

Kroketbroodje uit de Airfryer

In dit recept leggen we uit hoe je een kroketbroodje maakt uit de Airfryer. Het is een simpel om te maken, maar het smaakt heerlijk! Wil je liever een frikandelbroodje? Bekijk dan dit recept.

Ingrediënten
– 4 kroketten
– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 ei

Hoe maak je een kroketbroodje uit de Airfryer klaar?

KroketbroodjeVerwarm de airfryer voor op 180 graden. Leg vervolgens de bevroren plakjes bladerdeeg neer en haal de papierlaagjes er af. Na ongeveer 10 minuten zijn de plakjes bladerdeeg ontdooit. Vervolgens leg je de kroket diagonaal neer en rol je de kroket in het bladerdeeg. Druk de zijkanten op de kroket aan en zorg dat de hele kroket is bedekt met bladerdeeg. Sla het ei kapot in een bakje, roer het ei door elkaar heen en smeer de kroketbroodjes er mee in.

KroketbroodjeIndien je niet wilt dat de broodjes vastplakken aan het Airfryer mandje, kan je wat bakpapier neerleggen in het mandje. Pas op! Leg het bakpapier niet in de mand tijdens het opwarmen, dan kan het tegen de verwarmingselementen aankomen en zelfs in brand vliegen. leg de ingesmeerde broodjes in de Airfryer en zet de timer op 14 minuten. Halverwege kan je de broodjes nog een keer omdraaien zodat ze overal even bruin worden. Leg de broodjes niet te dicht tegen elkaar aan, want dan kunnen ze tegen elkaar aan plakken.

Saus
In de afbeelding hebben we gebruik gemaakt van Mayonaise en Mosterd. Heerlijk bij deze broodjes. Natuurlijk kan je ook kiezen voor je eigen favoriete saus!

Na 14 minuten heb je overheerlijke kroketbroodjes uit de Airfryer! Eet smakelijk!
kroketbroodje uit de Airfryer

7 REACTIES

 1. Wat dacht je van een hotdog.
  Dit doe op de zelfde wijze als broodje kroket, allen dan met knakworst en een plak belegen kaas op het plankje deeg dan knakworst en op rollen.
  Heerlijk.

 2. Hoi Lynn,
  Is het nou echt zo veel verschil ?
  Een gewoon broodje kro of frik
  Of dat die uit de Airfryer komt ? Zou graag het verschil weten ….
  alvast bedankt gr José

  • Hoi José, meestal zijn normale broodjes kroket en frikandel op een zacht bolletje. Bij het kroketbroodje en frikandelbroodje worden de broodjes er omheen gebakken waardoor je een lekker knapperig broodje krijgt net zoals bij de bakker! Het voordeel van de Airfryer is dat het niet in het frituurvet hoeft en je daardoor ook de bladerdeeg er in kan doen!

 3. is het mogelijk om te zoeken binnen de recepten?
  Ik ben hier nieuw en heb net een airfryer en zoek een recept voor het bereiden van een beenham..temperatuur en hoe lang?

  • Welkom! En dat is zeker mogelijk! Aan de rechterkant naast contact zie je een vergrootglas staan in het menu. Daar kun je op klikken om een gerecht te zoeken! Veel bakplezier!

Reacties zijn gesloten.