Kleine saucijzenbroodjes uit de Airfryer

Kleine saucijzenbroodjes uit de Airfryer

In dit recept leggen we uit hoe je Kleine saucijzenbroodjes uit de Airfryer klaar kunt maken op recept van Selma. Dit recept is geplaatst op de Facebookpagina.

Ingrediënten
– 500 gram rundergehakt.
– 1 ei
– Paneermeel
– Gehaktkruiden
– Mosterd
– Bladerdeeg
– Ketjap

Hoe maak je Kleine saucijzenbroodjes uit de Airfryer klaar?

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Ontdooi vervolgens het bladerdeeg en maak stukjes van 10×10 cm. Kruid vervolgens het gehakt met gehaktkruiden, een ei en wat paneermeel en voeg daar een eetlepel mosterd en een scheutje ketjap aan toe. Verdeel het gehakt rauw over de plakjes bladerdeeg. Je krijgt ongeveer 18-20 plakjes bladerdeeg gevuld met deze hoeveelheid gehakt. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht en druk de randjes goed tegen elkaar aan. Je kunt eventueel een tweede ei gebruiken om de broodjes in te smeren met ei.

Vul als de Airfryer is opgewarmd het mandje met een aantal broodjes. Zorg dat er een beetje ruimte tussen de broodjes zit zodat ze niet tegen elkaar aan gaan plakken. Na 10 minuten zijn je broodjes klaar. De saucijzenbroodjes kun je ook prima de volgende dag opwarmen. Zet dan de temperatuur wel wat lager, anders branden de broodjes aan!

Eet smakelijk!