Home Recepten Kipkluifjes uit de Airfryer

Kipkluifjes uit de Airfryer

0
Kipkluifjes uit de Airfryer

Wil je weten hoe je kipkluifjes in de Airfryer klaarmaakt?

Kipkluifjes in de Airfryer klaarmaken, dat kan! We krijgen af en toe de vraag hoe je het beste kipkluifjes klaar kunt maken in de Airfryer. Dat gaan we je in dit bericht proberen uit te leggen. Wij hebben het namelijk klaar gemaakt!

Welke kipkluifjes kan ik gebruiken?
Bij verschillende supermarkten heb je kipkluifjes in de vriesvakken liggen, meestal in zakken. Deze hebben wij ook gebruikt. Op de afbeelding zijn de kipkluifjes van het Albert Heijn huismerk te zien, maar ook die van de Lidl zijn heerlijk uit de Airfryer.

De bovengenoemde zakken met kipkluifjes zijn voor gebakken voordat ze ingevroren zijn. Als je rauwe kipkluifjes gebruikt, bijvoorbeeld vers van de slager, houd er dan rekening mee dat die meestal wat langer moeten bakken in de Airfryer voordat ze goed zijn gebakken.

Daarnaast zijn er verschillende soorten kipkluifjes. Zo heb je een mildere variant, maar ook een aantal pittige varianten.

Hoe bereid je de kipkluifjes in de Airfryer?

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Zodra de Airfryer is voorverwarmd, raden we aan om er wat bakpapier in het mandje te leggen. Zo blijft je Airfryer schoon. Let op! Leg geen bakpapier in de Airfryer tijdens het opwarmen. Door de hete lucht kan het bakpapier tegen de elementen aan komen waardoor het zelfs in de brand kan vliegen! Na 5 minuten zet je de Airfryer op 180 graden en daarna nog 4 minuutjes tot de kipkluifjes klaar zijn!

Kipkluifjes in de AirfryerWanneer de kipkluifjes klaar zijn zien ze er ongeveer zo uit als op de onderstaande foto te zien is. De saus die wij hebben gebruikt is chilisaus. Hierdoor wordt de kip wat pittiger. Uiteraard kan je zelf kiezen welk sausje jij het lekkerst vindt bij de kipkluifjes in de Airfryer. Meer sausjes die wel vaker worden gebruikt bij kipkluifjes zijn Mayonaise, appelmoes, Ketchup of Curry.

De kipkluifjes worden een beetje krokant, maar het vlees van de kip blijft lekker mals en dat maakt het kopkluifje helemaal af! Geniet van je kipkluifjes en eet smakelijk!