Kip quiche met courgette uit de Airfryer

Kip quiche met courgette uit de Airfryer

Ingrediënten voor twee personen
– 6 plakjes hartige taart deeg.
– 1 Courgette.
– 2 Eieren.
– 300 gram kipfilet.
– 75 gram roomkaas met kruiden.
– 125 gram mozzarella.
– Olie
– Peper
– Zout

Benodigdheden:
Airfryer
– 2 ovenschaaltjes
– Beslagkom

Hoe maak je Kip quiche met courgette uit de Airfryer?

Deeg in ovenvorm
Deeg in ovenvorm

Het klaarmaken van de kip quiche is niet veel werk, maar het resultaat is heerlijk! Verwarm de Airfryer voor op 200 graden en haal de zes plakjes deeg uit de vriezer. Na vijf a tien minuten is het deeg zacht genoeg om er gebruik van te maken. Pak de ovenschaaltjes en bedek de bodem en zijkanten met het deeg. Bij de schaaltjes die wij hebben gebruikt ging er een plak deeg op de bodem en anderhalf om de rand rond te gaan. het overgebleven plakje hebben we gebruikt als decoratie boven op de kip quiche met courgette.

Kip en Gourgette
Kip en Gourgette

Schil nu de courgette en snijd hem in kleine stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de kipfilet 3 minuten en voeg dan de gesneden courgette toe en bak het geheel nog 5 minuten tot het gaar is. Ondertussen kan je de mozzarella vast in plakjes snijden en verdelen over de twee pannetjes. Laat daarna het vocht uit de pan met kip en courgette lopen. Dit kan met behulp van een vergiet. Anders heb je kans dat het deeg heel zacht wordt. Stop het mengsel van kip in courgette in de ovenschaaltjes waar het deeg al in ligt.

Eiermengsel
Eiermengsel

Pak nu een beslagkom en stop daar de twee eieren en de roomkaas in en voeg wat peper en zout toe. Roer het geheel door elkaar, dit kan eventueel met een staafmixer of handmixer, maar uiteraard ook met een garde, een vork of een lepel. Roer door tot het er ongeveer net zo uitziet als op de foto rechts. Verdeel het mengsel over de twee ovenschaaltjes en snijd het laatste plakje deeg in reepjes.

Leg deze reepjes over de twee ovenschaaltjes zoals je soms ook bij een appeltaart doet.

Rauwe kip courgette quicheNu de ovenschaaltjes klaar zijn kan je ze in de Airfryer stoppen. Na ongeveer 30 a 35 minuten zijn ze goudbruin van kleur en klaar om van te genieten. Het eindresultaat is in de onderstaande afbeelding te zien.

Kip quiche met courgette uit de Airfryer
Kip quiche met courgette uit de Airfryer

Kip met courgette over? Geen zorgen:
Indien de ovenschaaltjes aan de kleine kant zijn en je daardoor kip met courgette over hebt, laat het restje dan afkoelen en dek het daarna af met zilverfolie en plaats het in de koelkast. Morgen voor de lunch kan je er nog een heerlijke tosti van maken! Lees hier het recept.