Home Recepten Groentelasagne

Groentelasagne

0
Groentelasagne

Groentelasagne

Wat heb je nodig voor Groentelasagne?

Dit recept is voor vier personen. De volgende ingrediënten heb je nodig bij het maken van een Groentelasagne:
– 8 bospenen
– 1 rode papirka
– een halve courgette
– 150 gram champignons
– 2 vleestomaten
– 8 cherrytomaten
– 8 lasagnevellen
– 200 ml melk
– 150 gram geraspte kaas
– Verse basilicumblaadjes
– 3 eetlepels olijfolie
– Peper
– Zout

Hoe maak je Groentelasagne klaar?

Allereerst is het belangrijk dat je de groente goed schoonmaakt. Let bij de champignons en bospenen op dat alle aarde er af gespoeld is. Na het wassen van de groente, snijd je alle groenten uit de ingrediënten lijst in kleine blokjes. Ondertussen kook je de lasagnevellen zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.

Onder het koken van de lasagnebladen die gebruikt worden bij de Groentelasagne, bak je de groenten 5 minuten op middelhoog vuur tot ze een beetje bruin worden en al lekker knapperig worden in de pan! Voeg nu de melk toe en wat peper en zout. Door het meebakken van de tomaten, krijgt de melk een wat rode kleur. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken zodat de groentesaus wat steviger wordt. Wanneer de groente klaar is, vet je een ovenschaal (Moet wel in de Airfryer passen!) in met een beetje olijfolie.

De volgende stap is om nu om en om de saus en de lasagnebladen in de ovenschaal te stoppen, te beginnen en te eindigen met de groentesaus. Strooi de geraspte kaas over het geheel en stop de ovenschaal 15 minuten in de Airfryer tot de kaas goed gesmolten is en goudbruin van kleur wordt. Strooi als laatste de basilicumblaadjes over de lasagne om te garneren.

En nu genieten van de Groentelasagne

Geniet van de Groentelasagne uit de Airfryer! Uiteraard is het ook mogelijk om in plaats van de groente, zoals de bospeentjes en courgette andere groenten te gebruiken. Een aantal lekkere alternatieven zijn bijvoorbeeld Broccoli, snijboontjes of aubergine.

Vorig artikel
Volgend artikel Biefstukspies
Airfryers zijn dé trend van 2016 en 2017 als het gaat om gezondheid. Vandaar deze speciale website over Airfryers. Heb je een vraag? Laat dan een reactie achter. Wij beantwoorden jouw vragen graag!