Gevulde croissantjes uit de Airfryer

Gevulde croissantjes uit de Airfryer

Een gemakkelijk, snel en effectief gerecht dat je met de Airfryer kunt maken zijn gevulde croissantjes. Je kunt ze op verschillende manieren vullen. In dit recept maken we vier verschillende gevulde croissantjes klaar.
Ingrediënten

Deeg en knakworstjes
Deeg en knakworstjes

– Blik verse Super croissants.
– Blik mini knakworstjes.
– Pot chocopasta.
– Plakjes bacon.
– Plakjes kaas.

Hoe maak je Gevulde croissantjes uit de Airfryer klaar?

Snijden van croissantjes.Verwarm de Airfryer op 200 graden. Maak nu het blik met super croissants open en rol het vel uit en scheur of snijd ze na iedere twee driehoeken af zodat je rechthoekige deegplakken krijgt. Snijd de deegbladen zoals in de afbeelding rechts. Als je klaar bent met het snijden kan je de driehoekjes gaan vullen.

Gevuld croissantje met knakworst
Croissant rollenDe meest bekende van de vier is het gevulde croissantje met knakworst. Leg het knakworstje neer zoals de afbeelding recht en rol hem dicht naar het lange einde en zorg er voor dat het puntje van het driehoek om het worstje rolt en met het puntje aan de buitenkant van het rolletje in het midden eindigt.

Het deeg rolt er op deze manier als een soort coconnetje omheen waardoor het worstje is ingepakt. Als Rauw worstenbroodjehij klaar is ziet het croissantje er ongeveer zo uit als op de afbeelding rechts. Nu kun je het volgende croissantje rollen.

Bacon Croissantje
Voor het bacon croissantje werkt het eigenlijk het zelfde. Het enige verschil is dat je het hele plakje op het plakje croissant legt en hem dan oprolt. Hierdoor rolt de bacon helemaal door het croissantje heen.

Bacon CroissantRol ook bij het bacon croissantje met twee punten naar één punt toe en laat het puntje in het midden eindigen voor om de uitstraling van een croissantje te krijgen.

 

 

Kaas Croissantje
Kaas croissantOok kan je de croissantjes vullen met kaas. Schaaf een plak kaas af en scheur deze in kleine reepjes. leg een stuk of drie reepjes op elkaar als een mini kaasblokje en leg hem net als het worstje aan een kant neer. Rol hem dan weer naar binnen en zorg er voor dat het puntje in het midden eindigt.

Choco Croissantje
Voor de chocolade liefhebbers, kan je het driehoekje croissantdeeg vullen met een klodder chocopasta of een blokje chocolade.

choco croissantjeLet op, van dit croissantje kan je Airfryer een beetje vies worden, helemaal als je te veel chocolade gebruikt. Om dit te voorkomen kan je de drie punten naar elkaar toevouwen zodat het aan alle kanten dicht is en niet gaat lekken in de Airfryer. Als de chocolade warm wordt kan het namelijk gaan lekken.

Het bakken van de gevulde croissantjes

Stop de croissantjes in de voorverwarmde Airfryer. Zorg er voor dat ze niet tegen elkaar aanliggen, want ze worden groter wanneer je ze klaarmaakt. Het kan dus zijn dat ze dan aan elkaar gaan plakken. Na een minuut of 6 a 7, zijn de broodjes klaar om op te eten!

Geniet er lekker van! Dit is het resultaat:

(Van links naar rechts: Kaas, Chocopasta, Bacon en Worstje.)

Gevulde croissantjes uit de Airfryer