Gehaktbalmuffins uit de Airfryer

Gehaktbalmuffins uit de Airfryer

Ingrediënten
– 300 gram half om half gehakt
– 1 ei
– 1 beschuit
– 20 plakken ontbijtspek
– Peper
– Zout
– 1 ui
– 1 eetlepel mosterd.

Benodigdheden
Voor dit gerecht raden wij aan om siliconen muffinvormpjes te gebruiken voor de Airfryer. In het voorbeeld is er gebruik gemaakt van papieren vormpjes. De gehaktballetjes blijven deels kleven aan het papier en er komt veel vocht vrij waardoor het kan zijn dat sommige vormpjes een beetje gaan lekken. Verder is heb je nodig:
– Airfryer
– Beslagkom

Hoe maak je Gehaktbalmuffins uit de Airfryer klaar?

Allereerst verwarm je de Airfryer voor op 175 graden. Versnipper de ui. Pak daarna de beslagkom en stop daar het gehakt in samen met het beschuitje, het ei, de ui, een eetlepel mosterd en een beetje peper en zout in. Zorg er voor dat de beschuit goed verkruimeld is. Daarna kneed je het geheel tot alles goed door elkaar gemengd is.

Bacon in vormpjeDe volgende stap is het uitleggen van de muffinvormpjes. Leg in ieder vormpje twee bacon reepjes in een kruis zoals in de afbeelding aan de rechter kant. Draai daarna van het gehaktmengsel gehaktballetjes met een doorsnee van ongeveer 2,5 tot 3 centimeter.

Leg nu in ieder muffinvormpje dat bedekt is met bacon een gehaktbal. Vervolgens vouw je de vier uiteinden van de bacon naar binnen over de gehaktbal heen zodat deze helemaal bedekt is met bacon.Bacon over gehaktbal De gehaktballen zijn nu bedekt met bacon en zien er uit zoals de foto rechts weergeeft.

Wanneer je klaar bent met het vouwen van alle gehaktmuffins, moeten ze in de voorverwarmde Airfryer. Na ongeveer 20 tot 25 minuten zijn de gehaktmuffins uit de Airfryer klaar. Tijdens het wachten kan je vast de sausjes klaarzetten. Een beetje mosterd of mayonaise is altijd lekker bij een gehaktbalmuffin!

Eet smakelijk!

Gehaktbalmuffins uit de Airfryer

2 REACTIES

 1. Goededag,
  Ik zie op fb alleen de philips airf.langs komen.Ik heb sinds kort de princess xl .Is daar ook een fb pagina voor.
  Of blijft de bereidingstijd het zelfde?
  Dank u.

  • Hallo Marian,

   In principe zijn de baktijden hetzelfde. Wij schrijven vanuit de Airfryer omdat we die in de meeste gevallen gebruiken! Het kan alleen zijn dat de inhoud wat verschilt waardoor er minder of meer in kan. In de meeste gevallen is de tijd bij minder inhoud korter en bij meer inhoud langer. Scheelt meestal niet veel!

Reacties zijn gesloten.