Home Recepten Gebakken ei uit de Airfryer

Gebakken ei uit de Airfryer

0
Gebakken ei uit de Airfryer

Een gebakken ei uit de Airfryer

In dit recept leggen we kort uit hoe je een gebakken ei uit de Airfryer kunt maken en hoe je een simpele omelet of roerei kunt maken. Deze receptjes zijn voor 1 persoon.

Ingrediënten gebakken ei
– 1 ei
– Peper
– Zout
– Ovenschaaltje

Klaarmaken van de gebakken ei uit de Airfryer.

Gebakken ei uit AirfryerVerwarm de Airfryer voor op 180 graden. Zet het ovenschaaltje klaar en breek het ei voorzichtig op de zijkant van het schaaltje en leeg de eierdop in het ovenschaaltje. Probeer de gele dooier heel te houden voor het mooiste resultaat. Strooi een beetje peper en zout op het ei naar smaak.

Wanneer de Airfryer op de juiste temperatuur is, moet het ei ongeveer 6 tot 8 minuten in de Airfryer. Bij zes minuten is de dooier nog een beetje zacht. En hoe langer je hem in de Airfryer houdt, hoe harder de dooier wordt. Pas op: Het pannetje wordt warm!

Ingrediënten omelet of roerei
Voor deze omelet hebben we gebruik gemaakt van de volgende ingrediënten. Natuurlijk zijn er veel meer variaties mogelijk.
– 1 Ei
– Een scheutje melk
– Peper
– Zout
– 1 Ui
– 1 Ovenschaaltje

Hoe maak je de omelet of roerei uit de Airfryer klaar?

EiermengselVerwarm de Airfryer voor op 180 graden. Snipper de ui stop de helft in een maatbeker of beslagkom. stop 1 ei (zonder schil) er bij in en doe een klein scheutje melk bij het mengsel. Op smaak kan je er nog een beetje peper en zout bij doen. Roer het mengsel door elkaar tot het er een beetje als beslag uit gaat zien en een klein beetje gaat schuimen.

Omelet uit AirfryerStop het mengsel in het ovenschaaltje en wanneer de Airfryer op de juiste temperatuur is, kan je het ovenschaaltje in de Airfryer stoppen. Na ongeveer 8 – 10 minuten is je omelet klaar. Je kan er roerei van maken door het direct door elkaar te roeren als het ei uit de Airfryer komt.

Eet smakelijk!