Home Recepten Frikandelbroodje uit de Airfryer

Frikandelbroodje uit de Airfryer

0
Frikandelbroodje uit de Airfryer

Frikandelbroodje uit de Airfryer

Vandaag maken wij een heerlijk frikandelbroodje uit de Airfryer.
Ingrediënten voor 2 personen
– 4 plakjes quiche deeg
– 2 frikandellen
– 1 ei
– Curry

Hoe maak je een frikandelbroodje uit de Airfryer?

Frikandelbroodje uit de AirfryerIndien het quiche deeg uit de vriezer komt, leg de plakjes dan eerst 10 minuten naast elkaar op een bord of snijplank (Niet op elkaar, dan gaan ze plakken). Vervolgens verwarm je de Airfryer voor op 180 graden.

Leg dan wanneer het deeg is ontdooit de twee vierkante plaatjes op elkaar zoals in de afbeelding rechts is aangegeven. Spuit er een streep Curry op en leg daar de frikandel op. Vervolgens klap je de twee buitenste puntjes over de frikandel heen. Daarna kan je de vier zijflappen over de frikandel heen klappen. Rol daarna de opgerolde frikandel een paar keer heen en weer zodat het deeg goed aan elkaar vast plakt.

Frikandelbroodje uit de AirfryerWanneer je geen frikandel meer ziet kan is hij goed opgerold. Tik nu het ei kapot in een bakje en roer het ei door elkaar heen en smeer het gehele broodje in met het ei.

Als het broodje goed is ingesmeerd kan je hem wanneer de Airfryer is voorverwarmd de broodjes in de Airfryer leggen. Leg ze iets uit elkaar zodat ze niet tegen elkaar gaan plakken want ze zetten iets uit. Zet de timer op 13 minuten en draai ze de broodjes halverwege nog een keer om. Anders heb je kans dat ze helemaal vast komen te zitten aan het mandje!

Na 13 minuten heb je een knapperig bruinkleurig frikandelbroodje uit de Airfryer. Indien je nog extra saus bij het broodje wilt, raden wij Curry aan.

Eet smakelijk!

Frikandelbroodje uit de Airfryer