Home Recepten Duitse Berliner uit de Airfryer

Duitse Berliner uit de Airfryer

0
Duitse Berliner uit de Airfryer

Duitse Berliner uit de Airfryer

In dit recept leggen we uit hoe Sandra-celal, een van onze Facebookvolgers Duitse Berliners uit de Airfryer klaarmaakt. Lees hieronder het recept!

Ingrediënten
– 350 gram meel
– 150 ml lauwe melk
– Half blokje gist of 1 zakje droge gist
– 4/5 el suiker
– 1 ei
– 2 el margarine of boter
– Een mespunt zout
– Jam

Benodigdheden
– Een spuitje om de jam in de Berliner te spuiten.

Hoe maak je een Duitse Berliner uit de Airfryer?

Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Meng ondertussen de melk, de gist en het suiker en laat dit vijf minuten staan. Voeg vervolgens de meel, het zout en het ei toe en kneed het geheel tot een bal. Voeg dan de boter of margarine toe en kneed nog 8 tot 10 minuten tot het deeg soepel wordt.

Duitse berlinersVervolgens maak je ongeveer 8 balletjes van het deeg en leg je ze tegen elkaar op de bakplaat of andere vorm die bij jou in de Airfryer past. Wanneer de airfryer is voorverwarmd op 160 graden en weer uitgaat leg je de bakplaat met het deeg in de Airfryer en laat je het geheel 45 minuten rijzen terwijl de Airfryer uit is. Na de 45 minuten zet je de Airfryer weer aan op 160 graden en bak je de Duitse Berliner in 10 minuten goudbruin. Smeer de Berliners in met boter zolang ze nog warm zijn en vul ze vervolgens met Jam en rol ze door de suiker.

En nu genieten van verse Duitse Berliners uit de Airfryer! Eet smakelijk!