Broccolischotel met gehakt uit de Airfryer

Dit recept is voor 4 personen en je hebt de volgende ingrediënten nodig:
– Broccoli 750 gram
– 1 Ui
– Gehakt 300 gram (Half om half)
– 1 pakje tomatenblokjes
– Mozzarella 250 gram
– 2 tomaten
– Slagroom 100 gram
– Zout en Peper
– Boter voor de schalen
– 1 tl olie.
– 4 bakjes die in de Airfryer kunnen.

Broccolischotel met gehakt uit de Airfryer

Verwarm de Airfryer op 200 graden en verzamel daarna alle ingrediënten. Wanneer je alle ingrediënten bij elkaar hebt verzameld begin je met het schoonmaken van de broccoli en daarna verdeel je de broccoli in roosjes. Dat zijn kleine steeltjes met daar het groen van de broccoli nog aan. Kook de Broccoli met een klein beetje zout ongeveer vijf minuten in het kokende water. Pel ondertussen de ui en versnipper de ui in kleine stukjes. Fruit de ui glazig in de olie en voeg het gehakt toe en bak het rul. Wanneer al het gehakt een beetje bruin wordt is het rul en kan je de slagroom en tomatenblokjes toevoegen. Tot slot breng je de saus op smaak met peper en zout. Dit kan je naar eigen smaak doen.

De volgende stap is het in stukken snijden van de mozzerella. Laat eerst het zakje uitlekken en snij de mozzerella daarna in plakjes. Pak nu de ovenschaaltjes die in de Airfryer passen en vet ze in met de boter. Wanneer je ze alle vier hebt ingevet vul je ze eerst met broccoli, dan doe je de gemaakte saus er bij en tot slot leg je er een plakje mozzarella op.

Plaats het schaaltje in de Airfryer en laat hem vijf tot zeven minuten in de Airfryer zitten. Snijd ondertussen de tomaat en strooi de kleine blokjes over het gerecht.

In totaal duurt het klaarmaken van dit gerecht ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!