Bladerdeeghapjes uit de Airfryer (The Philips Chef)

Bladerdeeghapjes uit de Airfryer

In dit recept van The Philips Chef wordt uitgelegd hoe je Bladerdeeghapjes uit de Airfryer klaar kunt maken. Neem een kijkje op zijn Facebookpagina of website voor meer gerechten!

Ingrediënten

– 200 g kant-en-klaar (diepvries of gekoeld)
– bladerdeeg
– vulling naar keuze

Hoe maak je Bladerdeeghapjes uit de Airfryer klaar?

Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Snijd het deeg in 16 vierkantjes van 5×5 cm en schep op elk vierkantje een flinke theelepel vulling.
Vouw de vierkantjes tot driehoekjes en maak de randen vochtig met wat water. Druk de randen goed dicht met een vork.
Leg 8 envelopjes in het mandje en bestrijk ze met melk. Schuif het mandje in de airfryer en stel de tijd in op 10 minuten. Bak de hapjes mooi goudbruin.
Bak de rest van de envelopjes op dezelfde manier. Serveer de bladerdeeghapjes op een schaal.

Vullingen
– ricotta-ham meng 50 g ricotta met 25 g fijngehakte ham en versgemalen peper
– ricotta-zalm meng 50 g ricotta met 25 g gerookte zalm en 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
– kaas-bosui meng 75 g geraspte kaas (Gouda of cheddar) met 1 bosuitje in dunne ringetjes
– garnalen-dille meng 75 g fijngesneden roze garnalen met 1 eetlepel fijngehakte dille en ½ eetlepel citroensap
– paprika-salami meng 50 g salami in reepjes met ½ rode paprika, in kleine blokjes en 1 eetlepel fijngehakte verse oregano
– appel-kaneel meng ½ appel in kleine stukjes met ½ eetlepel suiker, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil en 1 theelepels kaneel
– appel-gember meng ½ grote appel in kleine stukjes met 1 eetlepel fijngehakte gekonfijte gember en 1 eetlepel fijngehakte verse munt

Bladerdeeghapjes

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER