Biefstukspies

Biefstukspies

De perfecte biefstukspies uit de Airfryer

Dit recept is voor 4 personen. Voor de biefstukspies uit de Airfryer heb je de volgende ingredienten nodig:
– 600 gram biefstuk
– 2 rode uien
– 1 teen knoflook
– 100 gram Champignons
– 1 gele paprika

Hoe maak je de perfecte biefstukspies?

Allereerst zorg je dat de biefstuk op kamertemperatuur is en dat er wat peper en zout op zit. Plet nu de knoflook en snijd het fijn. Verdeel de knoflook over de biefstuk en laat dit net als de peper en het zout even lekker in het vlees trekken. Zet de Airfryer aan op 175 graden en laat deze voorverwarmen. Ondertussen kunnen de rode uien gesneden worden. Wat belangrijk is, is dat de uien in grove stukken worden gesneden zodat ze goed op de spies blijven zitten. De paprika moet eerst schoongemaakt worden en daarna net als de rode ui in grove stukken gesneden worden. Borstel de champignons tot de aarde en zwarte plekjes er af zijn. De Champignons hoeven niet gesneden te worden.

De biefstukspies:
Nu alle voorbereidingen getroffen zijn, wordt het tijd om de spiesjes in elkaar te zetten. Voordat dat kan, moet de biefstuk nog in mooie stukjes gesneden worden. Let er op bij het snijden van biefstuk je dat je met de biefstuk mee snijd, anders heb je kans dat de biefstuk erg taai wordt. Dat gaat ten koste van de smaak!

Begin met de paprika, gevolgd door een stukje biefstuk. Dan een grof stuk ui, weer gevolgd door een mooi stuk biefstuk. Dan de Champignon waarna weer een stuk biefstuk volgt en je sluit weer af met een stukje paprika.

Grill de Biefstukspies ongeveer vijf minuten in de Airfryer. Je kunt gebruik maken van de speciaal ontworpen grillpannen van de Philips Airfryer. En na die vijf minuten is het tijd om te genieten van de perfecte biefstukspies uit de Airfryer! Eetsmakelijk!