Appelflappen uit de Airfryer

Appelflappen uit de Airfryer

In dit recept leggen we uit hoe je heel gemakkelijk zelf appelflappen kunt maken! Super lekker voor tussendoor of als toetje met wat vanille ijs! Dit recept is voor vier appelflappen.

Ingrediënten
– 4 plakjes bladerdeeg
– 1 grote appel
– kaneel
– suiker
– eventueel rozijnen

Hoe maak je Appelflappen uit de Airfryer?

Appelflappen vullenLeg de vier plakjes bladerdeeg neer. (Ongeveer 10 minuten nodig wanneer ze uit de vriezer komen). Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Snijd de appel in vier en haal het klokkenhuis er uit. Vervolgens schil je de appel en snijd je deze in kleine blokjes. Leg de blokjes in een schaaltje en strooi er wat kaneel en suiker overheen. Roer het geheel door en doe nogmaals wat kaneel en suiker over de appel heen. Indien gewenst kun je er nog wat gewelde rozijnen in doen. Verdeel het appelmengsel over de vier plakjes bladerdeeg. en zorg dat het op 1 helft ligt. Sla nu de Appelflap dubbel zodat het appelmengsel in het midden zit. Met een vork kun je de zijkanten op elkaar drukken zodat ze niet open gaan.

Appelflappen uit de AirfryerDe appelflappen moeten vervolgens 15 minuten in de Airfryer. Het is verstandig om er wat bakpapier onder te leggen, want het kan gebeuren dat er wat appelvocht uit lekt. Na 15 minuten kan je de appelflappen er uit halen. Pas op ze zijn echt heel warm!

Geniet er lekker van! Eetsmakelijk

4 REACTIES

  • Je zou het volgende kunnen proberen:
   4 plakjes bladerdeeg
   2 zoetige appels
   sap van een ½ citroen
   handvol rozijnen, cranberries of gedroogde abrikozen (of een mix)
   handvol ongezouten noten zoals amandelen, walnoten, pecannoten
   flinke theelepel kaneel

Reacties zijn gesloten.