Home Blog Waar let je nog meer op bij het kopen van een Airfryer?

Waar let je nog meer op bij het kopen van een Airfryer?

0

Een Airfryer is bijna onmisbaar in de moderne keuken. Het is een handig apparaat waarmee je niet alleen heel snel, maar ook een stuk gezonder de meeste lekkere gerechten kunt klaarmaken.

Ben je op zoek naar een goede Airfryer, of is je oude te klein geworden of al aan vervanging toe? Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede Airfryer.

De kwaliteit van de Airfryer

Een goede Airfryer gaat wel een tijdje mee. Maar aan een Airfryer van kwaliteit hangt vaak ook een steviger prijskaartje. Je wilt dus een goede afweging maken tussen de prijs van de Airfryer en de degelijkheid die je ervan verwacht.

De meeste Airfryer merken op de markt leveren apparaten die een goed resultaat geven. Uiteraard zullen ze allemaal functioneren, en doen wat ze moeten doen, namelijk jouw gerechten binnen no-time bereiden. Echter met een beetje meer budget kun je vaak een iets betere Airfryer in huis halen, met een krachtigere motor of meer functies of accessoires.

De keuze is dus aan jou om een goede vergelijking te maken en te kijken welke functies voor jou belangrijk zijn en welke niet. Ga je voor de beste Airfryer die je online kan vinden of liever eentje die zo goedkoop mogelijk is?

Het stroomverbruik van de Airfryer

Naast kwaliteit wil je ook letten op het stroomverbruik van de Airfryer. Een zuiniger apparaat is beter voor je portemonnee en uiteraard ook beter voor het milieu. Hierbij let je op het energieverbruik van de Airfryer, aangegeven in Watt.

Een gemiddelde Airfryer, zoals bijvoorbeeld de Airfryer Viva van Philips verbruikt tussen de 1300 en 1500 Watt, de XL modellen verbruiken vaak iets meer met tussen de 2000 en 2200 Watt. Vergeleken met een friteuse, die gemiddeld 850 Watt verbruikt, is dit uiteraard wat meer, maar houd hierbij rekening met het feit dat een Airfryer een stuk minder lang hoeft op te warmen.

Een gemiddelde hete lucht oven verbruikt daarentegen weer significant meer, en heeft bovendien de langste opwarmtijd van allemaal, dus met een Airfryer zit je qua milieuvriendelijkheid wel goed. Zeker als je deze na gebruik netjes uit het stopcontact haalt om sluipverbruik te voorkomen.

Accessoires van de Airfryer

Uiteraard doen alle Airfryers wat je ervan verwacht, namelijk met hete lucht en een fractie olie jouw gerechten lekker knapperig gaar bakken. Echter zijn er sommige Airfryers die meer kunnen, even vergelijken is hier dus ook handig.

Bij de specificaties van de Airfryer staan altijd vernoemt welke extra’s je erbij krijgt. Je zult standaard het frituurmandje erbij krijgen, voor de welbekende Airfryer frietjes. Soms zitten er ook extra grill rekken bij, die handig zijn voor broodjes of groenten.

Houd je van bakken, kijk dan uit naar een Airfryer waar een bakplaat, cakevorm en wellicht zelfs muffin vormen bij zitten. Voor een lekker kippetje kijk je uit naar een rotisserie mand en een handvat om deze in de Airfryer vast te zetten. Tot slot kun je gaan voor extra’s zoals speciale handgrepen, een olie spray fles of Airfryer schoonmaakmiddel.