Verschil tussen een combi oven en een combi magnetron

Ben je aan een nieuwe magnetron of oven toe om eten voor te bereiden maar weet je niet of je moet kiezen tussen een combi oven en een combi magnetron? Dan is het verstandig om meer te weten over de verschillen tussen een combi oven en een combi magnetron. Ga door met het lezen van de tekst hieronder en je komt er meer over te weten.

Bakliefhebbers

Als echte bakliefhebber wil je dan ook het liefste voor een combi oven gaan. Een combi oven biedt je namelijk zowel de heteluchtfunctie als verwarmen aan de bovenkant en aan de onderkant van de oven. Met een combi oven weet je dan ook zeker dat je eten of je taart niet wordt verbrand of niet gaar genoeg wordt tijdens het bakken aangezien ze zowel aan de boven- als aan de onderkant even gaar zijn. Bak je amper, dan kan je liever een combi magnetron kiezen. Een combi magnetron is ideaal als je simpele gerechten maakt aangezien er alleen sprake is van een heteluchtfunctie en verwarmen aan de bovenkant. Ga wel op zoek naar de beste combi magnetron om zeker te zijn van een goede aankoop.

Een beperkte keukenruimte

Heb je amper ruimte in de keuken, dan is het beter om voor een combi magnetron te gaan. Een combi oven heeft vaak een groter formaat en is meestal vrijstaand terwijl een combi magnetron maximaal 45 centimeter groot is. Ga je voor een inbouw oven, dan verlies je amper ruimte in de keuken.

Grote maaltijden voorbereiden

Kook je het liefst uitgebreid, kies dan een combi oven aangezien deze ovens meerdere inschuifhoogtes hebben waardoor je verschillende gerechten tegelijk kunt maken. Daarnaast is een combi oven groter qua inhoud en is ook de draaischijf groter.

Let op je budget

Als je budget beperkt is, ga dan voor de beste combi magnetron aangezien de prijs veel lager uitvalt in vergelijking met een combi oven. 

Overweeg je de aanschaf van een magnetron? Kies dan een apparaat die precies past bij je eigen huishouden en kookstijl zodat je de beste keuze maakt en met plezier kunt koken.