Pizza deeg, pizza bodem en tomatensaus

Als je een pizza gaat maken heb je natuurlijk een goede pizzabodem nodig. Zo bodem kan je bijvoorbeeld in de supermarkt kopen, of je kan de pizzabodem zelf maken van deeg. Want het is natuurlijk leuker als je de pizza helemaal zelf maakt. Als je alles klaar hebt kun je de oven gebruiken maar natuurlijk ook een speciale pizzarette oven. Zo maak je de lekkerste Italiaanse combinaties.

Wat heb je nodig voor een pizza deeg:

  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 1 deciliter melk
  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels olijfolie

Het deeg bereiden

Zorg er voor dat alle producten op kamertemperatuur zijn, dit is nodig om het gist goed te laten werken. Pak een halve kop met lauw water, en voeg het gist en suiker toe. Laat nu het kopje op een warme plek voor ongeveer 10 minuten staan. Terwijl je wacht pak je de bloem en zeef je dit een een kom, maak in het midden van de kom een klein kuiltje in de bloem en voeg in het kuiltje de inhoud van je kopje toe met de gist mengsel. Voeg nu al roerend de melk toe aan je bloem, doe hetzelfde met het zout en de olijfolie. Begin nu met het kneden van je mengsel totdat er een deeg vorm ontstaat. Mocht het niet lukken voeg dan wat meer melk of bloem toe. Je kan ook het deeg uit de kom halen en het op aanrecht verder kneden, het beste is om wat bloem te strooien of je aanrecht zodat het deeg niet blijft kleven.

Pizza maken is niet moeilijk
Als je klaar bent met kneden stop je de deegbal terug in de kom, en dek je de kom of met een natte theedoek. Bewaar de kom in een warme plaats voor ongeveer 45 minuten, als de 45 minuten om zijn zal je deegbal ongeveer 2 keer zo groot zijn. Kneed dit deeg nog 1 keer goed, en maak er daarna een goede bal van. Begin nu met een plat maken van je pizza deeg met een deegroller en maak er een ronde vorm van met een doorsnede van ongeveer 30 tot 35 centimeter. Als je met het deeg bezig bent kan je het beste je werkblad met bloem bestrooien zodat je pizza deeg niet gaat kleven. Als je eenmaal je pizza bodem hebt gemaakt, leg deze dan op ingevette bakplaat of plaats wat bakpapier op je bakplaat. Dek nu nogmaals je pizza bodem af en bewaar deze nogmaals voor 30 minuten op een warme plek. Je pizzadeeg is hierna klaar om te beleggen.

Tomatensaus voor de pizza maken

Als je een eigen pizza maakt heb je natuurlijk ook tomatensaus nodig voor je pizza. Je kan tomatensaus voor je pizza ook kopen in de winkel, maar het is natuurlijk leuker als je dit zelf maakt. De pizzasaus maken is erg eenvoudig en je kan het binnen enkele minuten maken. Wat heb je nodig? 1 eetlepel olijfolie, 70 gram dubbel geconcentreerde tomatenpuree en 350 milliliter gezeefde tomaten. De bereiding? Voeg alle ingrediënten toe in een kom en roer daarna alle ingrediënten goed door elkaar tot je een goede pap van tomatensaus hebt. Je tomatensaus is nu klaar voor je eigengemaakte pizza!