Home Blog Lekker en gezond koken doe je zo!

Lekker en gezond koken doe je zo!

0
Lekker en gezond koken doe je zo!

Wie geniet er niet van een heerlijk diner op het terras in de zomermaanden? Een nadeel van op je terras eten is dat de gerechten vaak in huis bereid moeten worden. Zo kun je niet langer deelnemen aan de gesprekken op het terras, heb je niet altijd meer een goed zicht op je kinderen in de tuin, enzovoorts. Gelukkig is hier een oplossing voor! Zo zou je voor een gasbarbecue kunnen kiezen, kun je een avondje patatjes uit de airfryer eten, of een complete buitenkeuken kunnen laten plaatsen. Het zijn verschillende manieren om lekker en gezond te koken in de zomermaanden, zonder dat je naar binnen moet.

Verschillende soorten gasbarbecues

Steeds meer mensen stappen over van een gewone barbecue op kolen naar een gasbarbecue. Er zitten verschillende voordelen aan dit type barbecue. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je niet langer last zal hebben van de koolresten die tijdens het barbecueën op je terras of gazon terechtkomen. De smaak van het gegrilde vlees of de bereidde groenten zal echter niet minder lekker zijn. Op internet vind je tal van verschillende modellen van deze gasbarbecues. Zo vind je altijd een model die past bij de ruimte op je terras of balkon!

Gezond frituren met een airfryer

Een van de populairste keukenapparaten van dit moment is wellicht de airfryer. De airfryer is een alternatief van de traditionele frituur, waarbij de friet op een veel gezondere manier bereid kan worden. Zo wordt het eten van patatjes een stuk minder ongezond! Met een airfryer kun je niet alleen patatjes bereiden, maar ook verschillende andere snacks “frituren”. Zeker je kinderen zullen de airfryer met open armen ontvangen! In de zomer kun je de airfryer op je terras gebruiken om niet naar binnen te hoeven voor het bereiden van je diner.