Hoe kan je als horecazaak inspelen op de huidige horecatrends

Je ziet tegenwoordig dat mensen steeds meer op hun voeding gaan letten. Zo zie je met de opkomst van de zogezegde superfoods en de airfryer dat steeds meer mensen gezonder proberen te eten. In dit artikel wordt er dieper in gegaan op de zogezegde superfoods en de airfryer.

Opkomst superfoods

Het gebruik van chiazaad, tarwegras, mangosteen, gojibessen en blauwe bessen staan allemaal bekend bij ons als superfoods ookwel powerfoods genoemd. Superfoods onderscheiden zich van andere middelen doordat het een middel is waar je meer energie van krijgt en je  valt ervan af. Daarnaast zou je libido ook nog eens een oppepper krijgen. Maar kan “deze superfoods” gezien worden als vervanging van je huidige voeding? Het gebruik van superfoods mag niet gezien worden als vervanging op je voeding, maar juist als een aanvulling op je dagelijkse voeding. Door het eten van deze voeding zorg je ervoor dat je een aanvulling krijgt op je dagelijkse hoeveelheid voedingstoffen.

Airfryer

Het grote voordeel van de airfryer is dat je diverse soorten voedsel ermee kunt bereiden. Je kunt er namelijk niet alleen mee frituren, maar je kunt er ook mee gratineren, grillen, karameliseren, braden en bakken. De grote populariteit van de airfryer is te verklaren in het feit dat het mogelijk is om je eten te bereiden met 80% minder vet, wat het natuurlijk interessant maakt voor mensen die gezondere levensstijl willen aanhouden. Het nadeel van de airfryer is echter dat dat sommige snacks niet geschikt zijn om in de airfryer te “frituren”, zo is het lastig om vegaballen en kaassoufflés goed te krijgen in een airfryer.

Goede horecakleding

Ook de horeca heeft te maken met vele veranderingen in hun sector, als horecaondernemer wil je er namelijk voor zorgen dat je klanten terugkerende klanten worden. Hierbij kan het gebruik van gezondere voeding (superfoods en de airfryer) een grote rol inspelen. Maar ook de inrichting is van groot belang voor je horecazaak, want welke klant zit er nu graag in een horecazaak waar geen professionele en steriele sfeer hangt. De totaalbeleving in een restaurant wordt steeds belangrijker voor klanten, zo draait het uit eten gaan steeds meer om het creëren van een unieke ervaring. Dit kun je onder andere doen door het professioneel aankleden van je personeel, die geschikt is aan de sfeer die jij wilt uitstralen als bedrijf. Dit kun je onder andere doen door bijvoorbeeld je horecakleding te laten bedrukken.