Betaalbare airfryer? Hier moet je op letten!

De airfryer heeft sinds een aantal jaar een plekje op vrijwel elk aanrecht geclaimd, en dat is absoluut niet zonder reden. Deze keukentopper biedt namelijk enorm veel voordelen! Buiten dat je zonder olie of boter je snacks kan bereiden (dus automatisch iets gezonders op je bord tovert), kan je de airfryer ook prima gebruiken voor het bakken van taarten, het bereiden van vlees en zelfs het maken van brood! De ene airfryer is echter de andere niet. Ben jij ook op zoek naar een betaalbare, maar functionele airfryer? Dit is waar je dan op moet letten!

Laadvermogen en inhoud

Hoeveel wil jij kunnen bereiden in je nieuwe Airfryer? Het laadvermogen en de inhoud van de fryer vertellen je meer over hoeveel ruimte je hebt om dingen in te frituren. Het laadvermogen is aangegeven in kilogram en laat zien hoeveel kilo van iets (bijvoorbeeld friet) je tegelijkertijd kan klaarmaken. De inhoud vertelt eigenlijk hetzelfde, maar praat daarentegen over liters. En automatisch geldt: hoe groter de airfryer, hoe meer je erin kan klaarmaken.

Wat het kost

Niet onbelangrijk: hoeveel wil je uitgeven aan je nieuwe keukenapparaat? Jezelf een limiet stellen kan helpen geen ondoordachte aankopen te doen. Airfryers bestaan namelijk in vrijwel alle prijscategorie├źn. Het is aan jou om te beslissen hoeveel waarde je hecht aan de prijs-kwaliteitverhouding. Wil je er bijvoorbeeld alleen maar af en toe wat friet of snacks in bakken, hoef je helemaal niet te investeren in een A-merk airfryer. Ben je wat culinairder ingesteld, kan het lonen wat meer geld uit te geven aan het apparaat. Check trouwens ook vooral of je ergens nog een aantrekkelijke kortingsactie kan inzetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Coolblue Studentenkorting of de BTW weg ermee van MediaMarkt. Scheelt toch weer wat!

Het vermogen

Energieverbruik is de laatste tijd een relevant begrip, en dat is niet zonder reden. Het vermogen van de airfryer vertelt hoeveel energie het verbruikt. Een grotere heeft, logischerwijs, meer nodig dan een kleinere. Denk je het milieu een handje te helpen door een lager vermogen te kiezen? Besef dan wel dat een hoger vermogen je betere bakresultaten geeft. Bovendien is de airfryer geen energieslurper, aangezien het apparaat een kortere voorverwarmingstijd nodig heeft en vaak maar kort wordt gebruikt. En vergeet de kabellengte niet. Een korte kabel zorgt immers alleen maar voor irritaties in de keuken.

Voor het oog

Toegegeven, het uiterlijk van de airfryer is misschien het minst belangrijke van de machine. Toch zal je zien dat je het apparaat waarschijnlijk vaker zal gaan gebruiken dan dat je in eerste instantie zou denken. Dat de airfryer ten minste een beetje bij je interieur past, is in dat geval geen overbodige luxe. Gelukkig zijn de apparaten te krijgen in allerlei soorten, maten, materialen en kleuren. Heb je toch weer wat om uit te kiezen.