Home Blog Airfryer kopen: zo kies je de beste!

Airfryer kopen: zo kies je de beste!

0
Airfryer kopen: zo kies je de beste!

De afgelopen jaren is de populariteit van airfryers enorm toegenomen. Steeds meer mensen zien de voordelen in van een frituurpan waar je geen frituurvet voor nodig hebt. Philips was de eerste die airfryer op de markt bracht, maar al snel volgden meerdere bedrijven en is de airfryer niet meer weg te denken uit de Nederlandse keukens. Wil je zelf een airfryer aanschaffen? Houd dan rekening met de volgende punten om de beste airfryer te vinden.

Waar wil je de airfryer voor gebruiken?

Niet alle airfryers zijn hetzelfde. In de ene kun je alleen maar friet en snacks bakken, terwijl je in een andere ook kip kunt braden, bijvoorbeeld. Er bestaan zelfs airfryers met een Smart Sensing-technologie. Zoals je begrijpt, varieert de prijs van de verschillende airfryers nogal. Wil je de airfryer uitsluitend gebruiken om friet of snacks in te bakken, kun je het beste voor een van de goedkopere gaan. Maar wil je de airfryer gebruiken om uitgebreid mee te kokkerellen, dan kun je beter in de duurdere categorie kijken. Benieuwd naar de beste airfryer van 2021? BesteKoopwijzer.nl heeft de vijf beste airfryers op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding op een rijtje gezet. Ontdek welke airfryer de best geteste is.

De grootte van de airfryer

Airfryers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Een airfryer met een laadvermogen van 1 kilogram is genoeg voor twee à drie personen. Ben je met meerdere mensen, dan is het aan te raden om een grotere te kopen, tenzij je het niet erg vindt om de airfryer meerdere keren aan te zetten. Het fijne aan een kleine airfryer, is dat je deze makkelijk op kunt bergen. In tegenstelling tot hele grote airfryers, passen deze wel gemakkelijk in de meeste keukenkastjes. Bovendien is een kleine airfryer natuurlijk een stuk goedkoper dan een grote.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van de airfryer is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens je zoektocht naar de beste airfryer. Niet iedereen hecht hier ook evenveel waarde aan, natuurlijk. Maar bedenk wel voor je de airfryer koopt, of je deze telkens in een kast wilt opbergen of niet. Veel mensen vinden het veel makkelijker de airfryer gewoon op een vaste plek te laten staan. In dat geval kan het dus wel uitmaken hoe de airfryer eruit ziet. Je wilt niet een extreem lelijke airfryer in het zicht hebben staan. Let er bovendien op of de airfryer past bij de rest van de keuken.

Het merk

Veel verschillende fabrikanten hebben airfryers in hun assortiment. Zo heb je de grote bedrijven, als Philips en Tefal. Je hebt echter ook airfryers van de Albert Heijn, bijvoorbeeld. Deze zijn een stuk goedkoper, maar daar is de kwaliteit dan ook naar. Wil je een goede airfryer, ga dan toch voor een wat groter merk. De airfryer is dan wel wat duurder, maar zie dat als een investering. Je hoeft deze maar één keer aan te schaffen en hebt er jaren plezier van.

De bedieningsmogelijkheden

De airfryers hebben verschillende bedieningsmogelijkheden. Sommige airfryers hebben draaiknoppen, terwijl andere druktoetsen hebben. Enkele bevatten zelfs een touchscreen. Alle bedieningsmogelijkheden werken goed, het ligt eraan wat jij zelf het fijnst vindt. Sommige mensen hebben moeite met touchscreen, aangezien dat soms wat ingewikkeld kan zijn, helemaal voor mensen die moeite hebben met de nieuwste technologieën. Daarentegen is een draaiknop soms wat minder nauwkeurig, aangezien je niet precies het aantal minuten kunt opgeven.