Airfryer schoonmaken

Airfryer schoonmaken

De Airfryer schoonmaken is in principe zo gedaan!Airfryer schoonmaken Na het klaarmaken van je eten, hoort uiteraard ook het schoonmaken van de spullen die je hebt gebruikt.  Als de Airfryer is afgekoeld, is het verstandig om de bak en het mandje van de Airfryer even te vullen met warm water en dit even te laten weken met een klein beetje sop. Wanneer je dan klaar bent met de rest van de afwas, pak je de Airfryer er weer bij. Het meest makkelijk is om met een afwasborstel of met een niet schurend sponsje de randen van het mandje en het gaas onder in de mand schoon te maken. Wanneer alle voedsel resten van de bak en het mandje af zijn, moet de bak nog even afgespoeld worden en daarna kan het droog gemaakt worden met een theedoek. Daarna kan je in principe de bak en het mandje weer terugplaatsen in de Airfryer.

Tips bij een Airfryer schoonmaken

Wanneer je de Airfryer gaat schoonmaken kun je wellicht nog wat hebben aan de volgende tips.
1. Laat voordat je begint met het schoonmaken van de Airfryer de bak en het mandje even weken in warm water met een beetje schoonmaakmiddel.
2. Gebruik geen ijzeren borstel of schuurborstel, spons of middel. Er zit namelijk een anti aanbaklaag op de attributen van de Airfryer die door het schuren beschadigd kunnen raken, waardoor je de Airfryer steeds moeilijker schoon zult krijgen.
3. Om rare geurtjes na het schoonmaken van de Airfryer te voorkomen, kun je na het schoonmaken het mantje in wrijven met een halve citroen. Vul daarna de bodem van de opvangbak van de Airfryer met wat citroensap. Na een half uur spoel je het mandje en de opvangbak om. Dit kan gewoon met water. Daarna heb je een heerlijk frisse geur in je Airfryer.