Airfryer FAQ (Frequently Asked Questions)

Airfryer FAQAangezien de Airfryer nog steeds voor veel mensen een redelijk nieuw apparaat is, roept dat regelmatig vragen op. Om deze reden is de Airfryer FAQ in het leven geroepen. De vragen staan dik gedrukt weergeven.

Is het mogelijk om verschillende producten tegelijk in de Airfryer te doen?
Het is inderdaad mogelijk om verschillende producten te gelijk klaar te maken. Je kan bijvoorbeeld frikandellen en friet tegelijk klaarmaken. Wil je niet dat de producten tegen elkaar aan komen, dan kun je er voor kiezen om een scheidingsschermpje voor in de Airfryer aan te schaffen. Op deze manier komen de verschillende producten niet tegen elkaar aan en kan je toch meerdere producten tegelijk klaarmaken.

Hoe kan je aanbakken in de Airfryer voorkomen?
Er zijn verschillende manieren om er voor te zorgen dat je Airfryer niet aankoekt bij het bakken van je favoriete producten. Een voorbeeld hiervan is om bakpapier in het mandje, onder de snacks te plaatsen. Leg een vel bakpapier in het mandje als een soort kommetje en leg daar je snacks of andere Airfryer producten in. Na gebruik kan je het bakpapier gemakkelijk uit het mandje trekken en is je Airfryer nog zo goed als schoon.

Wat kan je allemaal klaarmaken in de Airfryer?
In principe is het mogelijk om alle soorten snacks, friet en ovengerechten in de Airfryer klaar te maken. Wel merk je dat de snacks die speciaal voor de oven zijn ontwikkeld lekkerder zijn dan snacks die daar niet voor zijn gemaakt. Dit merk je vooral met de bitterballen en kroketten. Naast de snacks zijn er ook veel ovengerecht waar we een aantal heerlijke gerechten voor je op een rij hebben gezet. Lees hier meer over de verschillende recepten.

Hoe weet ik hoe lang een specifiek product in de Airfryer moet?
Meestal staat op de verpakking hoe lang een specifiek product gebakken moet worden, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kan op deze lijst gezocht worden naar het desbetreffende product. Daarnaast wordt er bij Airfryer een boekje meegeleverd waar al veel recepten instaan en hoe je ze klaar kunt maken.

Hoe vaak moet ik de Airfryer schoonmaken?
Maak de Airfryer regelmatig schoon. Het hangt erg af van het soort voedsel dat je klaarmaakt. Bitterballen laten bijvoorbeeld veel kruimels achter in de Airfryer. Frikandellen daarop tegen niet en laten alleen een beetje vet achter. Schat het dus zelf in, maar laat etensresten nooit langer dan een week in de Airfryer zitten. Je wilt immers niet dat het gaat schimmelen. Voor meer informatie en tips over hoe je de apparaten het beste schoon kunt houden, kan je op deze pagina terecht.

Mijn Airfryer rookt bij het klaarmaken van eten, wat moet ik doen?
Zorg er voor dat er geen etensresten zitten in het apparaat als je er gebruik van wilt maken. Houd het bakje en mandje goed schoon. Mocht de Airfryer goed schoon zijn, dan kan het ook voorkomen dat het product dat je klaar wilt maken vet lekt. Wanneer dit vet tegen het element boven in de Airfryer aan spat kan het gaan roken. Er is echter niets aan de hand, maar indien je toch af wilt van de rook, kan je een vlamverdeler van de blokker boven op het element leggen en dan is het probleem in de meeste gevallen opgelost. Tot slot kan het helpen om een lepel water in de onderste bak te stoppen (Niet de lepel zelf!) om het roken tegen te gaan.

Is het nodig om het mandje uit de Airfryer te halen bij het voorverwarmen?
Het is niet nodig om het mandje er uit te halen. Het zou eventueel kunnen. Pas alleen wel op! Wanneer je het mandje er in laat zitten wordt het ijzeren gedeelte warm! Niet vastpakken dus. Gebruik hiervoor de hendel die aan de buitenkant van de Airfryer zit.

Aanvullen van de Airfryer FAQ

Wij proberen de Airfryer FAQ zo volledig mogelijk te maken en te houden. Indien je nog specifieke vragen hebt, kan je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen het antwoord spoedig toevoegen aan de lijst zodat iedereen de oplossingen kan lezen.

Indien de Airfryer niet naar behoren functioneert kan je contact opnemen met Philips. Via deze link kan er contact met ze worden opgenomen.