Witlof met ham en gesmolten kaas uit de Airfryer

Witlof met ham en gesmolten kaas uit de Airfryer

In dit recept leggen we uit hoe je heerlijke witlof klaarmaakt met ham en gesmolten kaas uit de Airfryer.

Ingrediënten
– 2 stronken witlof
– 2 plakken ham
– 2 plakken kaas
– Zout
– Eventueel geraspte kaas

Hoe maak je Witlof met ham en gesmolten kaas uit de Airfryer klaar?

Verwarm de Airfryer voor op 200 graden en zet een pan met water op en wacht tot deze kookt. Ondertussen spoel je de witlof onder de warm/lauwe kraan schoon. (Als je koud water gebruikt kan de witlof namelijk bitter worden). Haal de buitenste witlof bladeren van de stronk af en snijd ook het harde kontje van de witlof af.

Witlof uit de AirfryerWanneer het water kookt stop je de stronkjes witlof in het water en laat je ze 15 minuten koken. Je kan wat zout toevoegen aan het water voor de smaak. Vervolgens wanneer de witlof gekookt is haal je ze uit het water en doe je om ieder stronkje een plak ham en daaromheen een plak kaas. Leg vervolgens de witlof met ham en kaas in een ovenschaal en doe er eventueel nog wat geraspte kaas overheen. Stop de witlof vervolgens met de ovenschaal in de Airfryer en doe dat ongeveer 6 minuten. De kaas is nu gesmolten en je witlof met ham en gesmolten kaas is klaar! Eet smakelijk!

2 REACTIES

  1. Goedemorgen
    Ik heb een vraag.
    Als ik de witlof maak is het dan goed als ik het mandje er uit haal.
    En dan de ovenschaal op de bodum zet.

Reacties zijn gesloten.