Lamschotel met honing uit de Airfryer

Lamschotel met honing uit de Airfryer

Lamschotel met honing uit de Airfryer
Lamschotel met honing uit de Airfryer

Ingrediënten
– Een lamsbout met bot van ongeveer anderhalve kilo.
– 2 rode paprika’s
– 1 gele paprika
– 2 uien
– Zout en peper
– 5 eetlepels olijfolie
– 5 eetlepels Sherry-azijn
– 3 eetlepels vloeibare honing
– 1-2 tl paprikapoeder
– Saffraan (1 zakje)
– Droge witte wijn (200 ml)
– 1 el brandy (voorkeur Spaans)
– Rozemarijn

Hoe maak je Lamschotel met honing uit de Airfryer klaar?

Verwarm eerst de Airfryer voor op 175 graden. Daarna begin je met het wassen van de paprika’s en snijd ze alle drie klein. Pel en versnipper daarna de ui fijn. Haal de lamsbout uit de verpakking en dep hem droog. Strooi wat peper en zout over de lamsbout en wrijf de specerijen in het vlees. Leg de lamsbout in de ovenschaal en strooi er drie eetlepels olie bij rondom het vlees in de ovenvaste braadpan. braad het vlees en bak de uisnippers en paprikastukjes kort mee. Tot slot breng je het geheel op smaak met wat paprikapoeder.

Maak 250 ml heet water en los de saffraan op in het water. Voeg ook de wijn en brandy toe en meng het door elkaar. Giet het geheel bij het vlees en zet de gehele ovenpan afgedekt in de Airfryer. Laat het anderhalf uur (1.30 uur) smoren en keer ieder half uur de lamsbout om.

Haal na anderhalf uur de lamsbout uit de Airfryer en zet hem ergens warm weg. Gebruik nu het resterende braadvocht en meng daar de azijn en de honing doorheen. Laat het geheel nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken. Tot slot serveer je de Lamschotel met daaroverheen de saus.

De bereidingstijd is ongeveer twee en half uur (2.30 uur). Maar zeker het wachten waard! Eetsmakelijk en veel kookplezier.