Kip met tomaten en rucola uit de Airfryer!

kip rucola

Kip met tomaten en rucola uit de Airfryer!

Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 teen knoflook
• 4 el olijfolie
• 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
• 400 g kipfilet
• 1 bosui
• 6 tomaten
• 75 g rucola

Zet vooraf de Airfryer aan op 200 graden en laat deze voorverwarmen. Snijd dan de knoflook en meng deze met de olie en italiaanse kruiden. Snijd dan de kip in stukken en leg deze in de ovenschaal. (Let op: De schaal moet wel in de Airfryer passen)

Verdeel de knoflookolie over de kip in de schaal en stop de gesneden ui en tomaten in de schaal rondom de kip. Plaats nu de schaal in de Airfryer en schep na 15 minuten de kip en de tomaten om. Na nogmaals 15 minuten (30 minuten in totaal) controleer je of de kip goed gaar is.

Opdienen

Nu de kip gaar is, schep je de kip op het bord met daaromheen de meegebakken groente. Verdeel de rucola over de borden en schep het geheel nog eens door elkaar. Eventueel kan je naar smaak nog wat peper en zout toevoegen.

Eetsmakelijk!