Lekkere en snelle borrelhapjes uit de airfryer

We hebben allemaal wel eens dagen waar we geen zin hebben om veel tijd te besteden aan hapjes. Als er bezoek over de vloer komt helpen deze tips om ze te verwennen met een lekker hapje, zonder dat jij urenlang in de keuken staat.

Geroosterde kikkererwten

Dit is een perfect bijgerecht voor bij het avondeten of om te serveren met stokbrood en toastjes. Het is ook nog eens glutenvrij. Het enige wat jij hoeft te doen, is de kikkeren te wassen en goed te laten drogen. Zodra ze droog zijn gooi je er een aantal kruiden overheen, zoals bijvoorbeeld paprikapoeder of kip tandoori. De kikkererwten hoeven maar 15 minuutjes te grillen op 160 graden in de airfryer. Op Trendy Vrouw vindt je meer informatie over hoe je dit lekkere gerecht kan voorschotelen.

Meer inspiratie voor lekkere hapjes? Op TrendyVrouw vind je de beste kooktips en overheerlijke recepten.

Smakelijke gehaktballetjes

Gehaktballetjes doen het altijd goed. Ze zijn hartig en vooral heel erg lekker. Het enige wat je hoeft te doen om gehaktballetjes in de airfryer te maken is het volgende. Zorg dat je gehakt, gehaktkruiden, nootmuskaat, zout, peper en koriander-, knoflook-, paprika-, chili-, en uienpoeder bij de hand hebt. Meng dit allemaal samen en rol vervolgens kleine balletjes. Leg een ovenschaal in de airfryer die is ingevet met bakspray, zodat de gehaktballen niet blijven plakken aan de ovenschaal. Vervolgens laat je de gehaktballen voor 10 minuten garen in de airfryer op 200 graden.

Bladerdeeg hapjes

Ben jij op zoek naar een lekker hapje of tussendoortje voor tijdens een avondje met vrienden of voor tijdens een filmavondje met jouw vriend of vriendin? Dan zijn bladerdeeghapjes perfect. Je kan de hapjes vullen met allerlei verschillende ingrediënten. Een van de favoriete zijn bladerdeeg met tomaat en mozzarella, bladerdeeg met roomkaas en zalm of bladerdeeg met fetakaas en spinazie. Laat de hapjes ongeveer 8 minuten garen op 200 graden.